Husk at gå til læge !

Rigtig mange trafikskadede løber ind i problemer med forsikringsselskaberne fordi de ikke er gået til læge med det samme de fik gener eller symptomer.

For at kunne få erstatning skal man nemlig også opfylde det erstatningsretlige krav til årsagsforbindelsen. Dvs. der skal være en forbindelse mellem trafikulykken og de gener man har.

Har man i en trafikulykke fået glas eller andre fremmedlegemer i øjet, og umiddelbart efter får problemer med synet, så vil det som regel være åbenbart, at den nedsatte synsevne er udløst af ulykken.

Men har man ikke været til læge eller på skadestue i forbindelse med ulykken og måske først flere måneder efter kontakter egen læge, så skal man være forberedt på, at forsikringsselskabet vil stille spørgsmålstegn ved årsagsforbindelsen.

En anden velkendt problemstilling er, at den skadelidte (særligt ved piskesmældsskader) ikke kan fremvise en journal, hvor der ikke tidligere har været problemer med ryg eller nakke. Her vil forsikringsselskabet ofte gøre gældende, at det blot er den gamle "skade", som manifesterer sig igen, og at der derfor ikke er årsagsforbindelse. Det skal man imidlertid ikke acceptere. Hvis man har været færdigbehandlet/raskmeldt inden trafikulykken, så vil udgangspunktet være, at så har man krav på fuld erstatning fra forsikringsselskabet.